The Guardian tarafından yayımlanan YouGov anketi, ayrıca halkın büyük bir çoğunluğunun İkinci Dünya Savaşı ve öncesinde yaşanan olayların günümüzde hala önemli olduğunu düşündüğünü ve bu konuların genç nesillere öğretilmeye devam..
The Guardian tarafından yayımlanan YouGov anketi, ayrıca halkın büyük bir çoğunluğunun İkinci Dünya Savaşı ve öncesinde yaşanan olayların günümüzde hala önemli olduğunu düşündüğünü ve bu konuların genç nesillere öğretilmeye devam edilmesi gerektiğini düşündüğünü ortaya koydu.
Anket sonuçlarına göre ABD ve Batı Avrupa’daki birçok kiÅŸi, “Üçüncü Dünya Savaşı’nın 5 ila 10 yıl içinde muhtemel olduÄŸunu” düşünüyor.
Birçok Amerikalı ve Batı Avrupalı, on yıl içinde daha yıkıcı bir dünya savaşının patlak verebileceğini düşünüyor. Bu konuda en olası sebep olarak ise Rusya ile yaşanan gerilim görülüyor.
‘NÜKLEER SİLAHLARI İÇERİR’
Katılımcıların yüzde 68 ila yüzde 76’sı, olası yeni bir çatışmanın nükleer silahları içereceÄŸini düşünürken, yüzde 57 ila yüzde 73’ü ise üçüncü bir dünya savaşının 1939-1945 arasında yaÅŸanandan daha büyük can kaybına yol açacağını belirtti.
Katılımcıların yüzde 25 ila yüzde 44’ü, böyle bir savaşın dünya çapında en fazla ölüme yol açacağını düşünüyor.
Beş ila on yıl içinde yeni bir dünya savaşı ne kadar olası?
‘6 DAKİKADA NÜKLEER KIÅž’
İngiliz yazar Mark Lynas 8 Mayıs’ta piyasaya sürülecek “Nükleer Kış’a 6 Dakika: Nükleer SavaÅŸ ve Ondan Nasıl Kaçınabiliriz?” adlı araÅŸtırma kitabında, yakın zamanda yeni kitabında, nükleer savaÅŸ sonrası yaÅŸanabileceklerle ilgili senaryoları yazdı.
“İlk bombanın atılmasından ve tam kapsamlı bir nükleer savaşın patlak vermesinden bir hafta sonra, dünyanın dört bir yanındaki ÅŸehirlerin kalıntıları hala için için yanıyor. Hedef alınan ülkelerde gerçekleÅŸen 4 bin patlama sonucunda vurulan bölgelerde hiçbir ÅŸey kalmıyor: Yangın fırtınaları yoÄŸun bir ısı üretti ve neredeyse tüm yanıcı maddeler yok oluyor.”
’72 DAKİKADA 6 MİLYAR ÖLEBİLİR’
ABD’li araÅŸtırmacı gazeteci ve nükleer savaÅŸ uzmanı Annie Jacobsen ise katıldığı bir podcast’te nükleer savaÅŸ ihtimaliyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
The Diary of a CEO adlı podcast’e konuÅŸan Jacobsen, nükleer bir savaÅŸ sonucu yaÅŸanabilecek yıkımın akıl almaz zaman çizelgesini gözler önüne serdi. “Bir balistik füzenin Rusya’daki bir fırlatma rampasından ABD’nin DoÄŸu Kıyısı’na ulaÅŸması 26 dakika 40 saniye sürer” diyen Jacobsen “Bu, nükleer fizikçi ve eski Pentagon bilim insanı Herb York’un 1959-60 yıllarında yaptığı analizde de yer alıyordu ve bugün de geçerli” diye ekledi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.