Adalet Bakanı Tunç’tan Ceza İnfaz Kanunu’ndaki düzenlemeye ilişkin açıklama: Hangi suçların cezası artırılacak?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tv100’de katıldığı bir programda Ceza İnfaz Kanunu’ndaki düzenleme çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İlginizi Çekebilir Bakan Tunç’un açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde: Kasten yaralama, neticesi sebebiyle..

Adalet Bakanı Tunç’tan Ceza İnfaz Kanunu’ndaki düzenlemeye ilişkin açıklama: Hangi suçların cezası artırılacak?
Yayınlanma: Güncelleme: 10 views

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tv100’de katıldığı bir programda Ceza İnfaz Kanunu’ndaki düzenleme çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlginizi Çekebilir

Bakan Tunç’un açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Kasten yaralama, neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama ve tehdit suçlarının cezaları belirli bir miktar arttırılmaktadır.

Meskün mahalde silahla ateş etme suçunun cezası arttırılmakta, kurusıkı silahlar da suçun kapsamına alınmaktadır. (1 yıldan 5 yıla kadar hapis) Bu suçun düğün, nişan ve asker uğurlaması gibi yerlerde işlenmesi halinde ceza yaptırımları yarısından bir katına kadar arttırılacak.

Alkol ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanma suçunun cezası arttırılmaktadır. (6 aydan 2 yıla kadar hapis) Trafikte yol kesme müstakil suç olarak düzenlenmektedir. ( 1 yıldan 3 yıla kadar hapis)

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı doğrultusunda örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme suçunun unsurları ve cezası yeniden belirlenmektedir. Ayrıca suç kurma ve yönetme suçu ile örgüt üyeliği suçunun cezaları arttırılmaktadır.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’e tepki: Avrupa faşistlerinin tercümanlığına soyunmuş

HANGİ SUÇLARIN CEZASI ARTIRILACAK?

Kasten işlenen suçlarda 1 yıl 6 aydan, 3 yıla, taksirle öldürme suçu hariç taksirle işlenen suçlarda 3 yıldan, 5 yıla, çıkarılmaktadır. Konutta infaz usulünün kapsamı;

Kadın, çocuk veya 65 yaşını bitirmiş kişiler bakımından 1 yıldan, 3 yıla,

70 yaşını bitirmiş kişiler bakımından 2 yıldan, 4 yıla,

75 yaşını bitirmiş kişiler bakımından 4 yıldan, 5 yıla, çıkarılmaktadır. Ayrıca, 80 yaşını bitirmiş kişiler bakımından 6 yıla kadar olan hapis cezasının konutta infazına karar verilebilmesine imkân tanınmaktadır.

Hastalık ve engellilik nedeniyle 5 yıl yerine 10 yıla kadar hapis cezasının,

Doğum nedeniyle ise 3 yıl yerine 5 yıla kadar hapis cezasının, konutta infazına karar verilebilmesi öngörülmektedir.

Erdoğan’dan 19 Mayıs paylaşımı: İstiklal Harbi bu milletin gençlerinin omuzlarında yükselmiştir

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.