İTÜ ARI Teknokent’in yerli startup’ların geliştirdikleri ürün ve servisleri global pazara taşımasına ivme katmak için hazırladığı Innogate Always On Uluslararası Hızlandırma Programı’nda önemli mesafe kaydedildi. Programın bu yılki ilk uluslararası..
İTÜ ARI Teknokent’in yerli startup’ların geliştirdikleri ürün ve servisleri global pazara taşımasına ivme katmak için hazırladığı Innogate Always On Uluslararası Hızlandırma Programı’nda önemli mesafe kaydedildi. Programın bu yılki ilk uluslararası durağı Berlin oldu. İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş’ın başkanlık ettiği programa Türkiye’den 13 girişim eşlik etti ve bir dizi görüşmelerde bulundu. Berlin çıkarmasına katılan girişimlerden biri de yapay zekâ teknolojisini işe alım süreçlerine entegre eden “Ono” idi. Yapay zekâtabanlı girişim Alman iş dünyasının ilgisini çekti. Ono Kurucusu Tunç Erman, yurt dışı açılımlarında öncelikli amaçlarının, Türk beyin gücünün Türkiye’ye geri kazandırılması olduğunu belirterek, “Almanya’ya gelen donanımlı Türk gençlerinin, uzaktan çalışma modelleriyle Türkiye için değer üretmelerine imkân sağlayacağız” dedi.
Almanya’da yayılıyor
8 ülkede hizmet verdiklerini söyleyen Erman, şunları söyledi: “Avrupa’da Almanya, İngiltere, Bulgaristan, Çekya ve İtalya’da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yapay zekâ platformumuz Ono sayesinde 22 dilde mülakat yaparak yüzde 90’lara ulaşan başarılı işe alım süreçleri yönetiyoruz. Yerli bir teknoloji şirketi olarak globalde büyüyoruz. Artık işe alım süreçleri ve iş yapma modelleri ülke sınırlarını önemsiz kılıyor. Önemli olan ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü firmalarla en doğru şekilde eşleştirmek. Uluslararası markaların aradıkları nitelikli iş gücünü, dünyanın en önemli işe alım sistemlerine entegre ettiğimiz Ono sayesinde sağlıyoruz.”
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.