Bill Gates açıkladı! ‘Yapay zekanın yerini almayacağı üç meslek var’

The Indian Express ile yaptığı bir sohbette Gates, sismik teknolojinin yerini almayacağını düşündüğü üç meslek de dahil olmak üzere yapay zeka hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Gates, üç mesleğin yapay zeka karşısında..

Bill Gates açıkladı! ‘Yapay zekanın yerini almayacağı üç meslek var’
Yayınlanma: Güncelleme: 9 views

The Indian Express ile yaptığı bir sohbette Gates, sismik teknolojinin yerini almayacağını düşündüğü üç meslek de dahil olmak üzere yapay zeka hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Gates, üç mesleğin yapay zeka karşısında güvende olacağını öngörüyor. Bunlar; biyoloji, enerji uzmanları ve programcılar.

BİYOLOJİ, ENERJİ UZMANLARI VE PROGRAMCILAR

Gates’e göre biyologlar, yapay zekanın kavraması ve kopyalaması zor olan yaratıcı ve sezgisel süreçler aracılığıyla insan gelişiminin ve keşfinin çoğunu yönlendiriyor.

Yapay zeka araştırma ve bilgi ayrıştırma için harika bir araç olsa da, insan beyni hala hipotezleri bir araya getirme ve düşüncede sıçramalar yapma yeteneğine sahip ve bu da insanlık tarihindeki en büyük gelişmelerden bazılarıyla sonuçlanıyor.

Enerji uzmanları ve programcıları için de benzer bir durum söz konusu. Yapay zeka, araştırma ve büyük miktarda veri ile başa çıkmak için büyük ölçüde donanımlı olsa da, insanların karmaşık yazılım parçaları oluşturmasına veya özellikle daha öngörülemez hale gelen bir dünyada küresel enerji taleplerine uyum sağlamasına olanak tanıyan bir insan beyninin sahip olduğu yetenekten hala yoksun.

YAPAY ZEKAYA KARŞI GÜVENDE OLAN BAŞKA İŞLER VAR MI?

Jimmy Fallon ile yaptığı bir sohbette Gates, sporcuların da işlerinin değiştirilebilir hale gelmesinden korunabileceklerini açıkladı.

“Bilirsiniz, beyzbol gibi. Bilgisayarların beyzbol oynamasını izlemek istemeyeceğiz. Yani kendimize ayırdığımız bazı şeyler olacak, ancak bir şeyler yapmak, bir şeyleri hareket ettirmek ve yiyecek yetiştirmek açısından bunlar zamanla temelde çözülmüş sorunlar olacak.”dedi.

Telefona bakmaktan boynu yamuldu! Akılalmaz hastalıkla tıp literatürüne girdi

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.