MuÅŸ’ta mevsimlik tarım işçisi olarak bulunan S.K. isimli kadın, sırtına yapışan keneyi fark edemeyince Kırım-Kongo Kanamalı AteÅŸi (KKKA) hastalığına yakalandı. Ailesi tarafından keneyi çıplak elle çıkarılan S.K., bir süre sonra..
MuÅŸ’ta mevsimlik tarım işçisi olarak bulunan S.K. isimli kadın, sırtına yapışan keneyi fark edemeyince Kırım-Kongo Kanamalı AteÅŸi (KKKA) hastalığına yakalandı. Ailesi tarafından keneyi çıplak elle çıkarılan S.K., bir süre sonra ateÅŸ, baÅŸ aÄŸrısı ve halsizlik ÅŸikayetleriyle MuÅŸ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Hastanede 4 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilen S.K.’nın geçici olarak konakladığı Yeroluk Köyü’nde, İl SaÄŸlık Müdürlüğü ekipleri tarafından filyasyon çalışması baÅŸlatıldı. SaÄŸlık ekipleri, köy halkını KKKA hastalığına karşı bilgilendirerek, kene ile temas durumunda yapılması gerekenler konusunda eÄŸitim verdi.
Uzmanlar, kene vakalarında en önemli noktanın keneye çıplak elle müdahale edilmemesi olduğunu vurgulayarak, özellikle kırsal alanlarda dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.