BU UZAY GEMİSİ ASLA GERİ DÖNMEYECEK! BÜTÜN BİR NESİL KUŞAK GEMİSİNDE, İŞTE DETAYLAR…

Uzay gemisi, yapay yerçekimi oluşturacak şekilde tasarlanıyor. Hyperion Dünyanın dört bir yanından ekipler, ‘Hyperion’ projesi altında ‘nesil gemileri’ olarak adlandırılan yapılar için çeşitli konseptler geliştirdi. Bu gemiler, içinde 1000 kişinin..

BU UZAY GEMİSİ ASLA GERİ DÖNMEYECEK! BÜTÜN BİR NESİL KUŞAK GEMİSİNDE, İŞTE DETAYLAR…
Yayınlanma: Güncelleme: 11 views

Uzay gemisi, yapay yerçekimi oluşturacak şekilde tasarlanıyor. Hyperion

Dünyanın dört bir yanından ekipler, ‘Hyperion’ projesi altında ‘nesil gemileri’ olarak adlandırılan yapılar için çeşitli konseptler geliştirdi. Bu gemiler, içinde 1000 kişinin yaşadığı ve yüzyıllar boyunca uzayda yol alarak yaşanabilir yeni bir dünyaya ulaşmayı amaçlayan araçlar. Her ekipte en az bir mimar, bir mühendis ve bir sosyal bilimci bulunması gerekiyor.

Şimdi yarışmanın kazananları açıklandı.

Ciğerlerimiz yanıyor! Yangınlarda son durum ne? Bursa’daki yangından acı haber: 1 itfaiye eri hayatını kaybetti

250 YIL UZAYDA YAŞAMAK İÇİN 3 TASARIM

Bild’in haberine göre Londra merkezli Initiative for Interstellar Studies (i4is) tarafından, Andreas Hein liderliğinde düzenlenen Project Hyperion yarışması, nesil gemilerinin tasarımını keşfetmek için 1 Kasım 2024’te başladı. Amaç, 1000 kişilik bir toplumu 250 yıl boyunca uzayda yaşatabilecek, yapay yerçekimi üreten, kendi kendine yeten uzay gemileri tasarlamaktı.

İşte kazanan tasarımlar ve geleceğin yaşam alternatifleri:Görsel: Chrysalis

1. Chrysalis: Uzaydaki bir oyuncak gibi modüllerden oluşan uzay gemisi tasarımıyla jüriyi etkiledi. Uyku kapsülleri, bitki bölümleri, teknik alanlar: Her şey ayrı düşünülmüş ama zekice birbirine bağlanmış. Amaç, uzayda son derece modern bir köy gibi işleyen bütüncül bir sistem kurmak.

Görsel: Helios Ark ekibi, WFP Extreme tasarımı

2. WFP Extreme: Gemideki yaşamın sosyo-kültürel tasarımına odaklandı. Gemide giyilebilecek işlevsel kıyafetlere dair fikirler geliştirildi; ayrıca ibadet ve boş zaman için özel alanlar tasarlandı.


Görsel: Helios Ark/Systema Stellara Proximum

3. Systema Stellare Proximum: Gemideki toplumsal yaşama odaklandı. Aşırı koşullar altında insanların nasıl yaşayacağı, çalışacağı ve özel ilişkilerini mahrem biçimde sürdürebileceği üzerine fikirler geliştirdi.

Yaşam uzayda mı başladı? Bilim insanları ilk kanıtları buldu!

UZAYDA YENİ BİR TOPLUM!

İlginizi Çekebilir

Dr. Andreas Hein, “Hyperion, sadece bir tasarım yarışması değil. ‘Uzak yıldızlara yolculuk yapabilir miyiz ve orada bir toplum nasıl gelişir?’ sorusuna yanıt arıyor” diyor. Kazanan tasarımlar, uzay ve bilim kongrelerinde sunulacak ve gelecekteki uzay habitatları için ilham verecek.

Uzun vadeli hedef, insanlığa yeni bir yuva bulmak üzere tasarlanmış, gerçekçi bir nesil gemisi modeli geliştirmek. Dünya’da yaşamın artık mümkün olmayacağı uzak bir gelecek için.

Bursa’da yangında tahliye edilen 3 mahallede geri dönüşler başladı

Tam 55 yıldır ‘Yan Yana’lar

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.