MELTEM GÜNEŞ Ankara –CEİD koordinasyonunda Prof. Dr. Nüket Paksoy Erbaydar, Nilüfer Dilara Ar Mutlu Doç. Dr. Ebru İnal Önal ve Öğretim Görevlisi Gül Yalçın tarafından hazırlanan “Afet Yönetimi Toplumsal Cinsiyet..
MELTEM GÜNEŞ Ankara –CEİD koordinasyonunda Prof. Dr. Nüket Paksoy Erbaydar, Nilüfer Dilara Ar Mutlu Doç. Dr. Ebru İnal Önal ve Öğretim Görevlisi Gül Yalçın tarafından hazırlanan “Afet Yönetimi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Haritalama ve İzleme Çalışması”, afetlerde kadınların daha fazla etkilenmesinin ardında çocuk bakımı, yoksulluk, sosyal destek ağları, geleneksel roller ve ayrımcılık gibi çeşitli toplumsal faktörlerin yattığına işaret etti. Raporda, afetlerin kadın ve erkekler üzerinde farklı etkiler yaratmasından dolayı afet yönetimine toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinin eklenmesi gerektiği ifade edildi. CEİD’in AB tarafından finanse edilen çalışmasında afetler kadınlar için “çifte afet” olarak nitelendirilerek, “Çünkü afetler, kadınlar üzerinde ölüm, yaralanma, barınma olanağının ortadan kalkması gibi doğrudan etkilerinin üzerine bir de afet sonrasında yoksulluk, şiddet, güvenlik sorunları, üreme sağlığı hizmetlerine erişim sorunu gibi süregiden sıkıntılara yol açıyor” denildi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.